Docent van het Jaar

Elk jaar organiseert PAP in samenwerking met het bachelor ManagementTeam van Pedagogische Wetenschappen de Docent van het Jaar verkiezing. Door middel van een enquête kunnen alle eerste en tweedejaars studenten aangeven welke docent deze titel verdient.

Docent van het Jaar 2012-2013

Vol trots deel ik jullie mede dat de Docente van het jaar voor het collegejaar 2012-2013 is geworden: Corrie Tijsseling! Mevrouw Tijsseling namens Sv PAP wil wij u dan ook van harte feliciteren met deze felbegeerde titel. Corrie Tijsseling is sinds mei 2006 docent op de Universiteit van Utrecht en zoals meerdere studenten omschrijven is zij een echte aanwinst voor het docententeam. Corrie Tijsseling is werkgroepdocent, hoorcollegedocent, ontwikkelaar van de leerlijn Wetenschapsfilosofie en Ethiek en begeleider van de bachelorthesis. Zij wordt door studenten omschreven als een enthousiaste, bevlogen en warme docent. Corrie Tijsseling maakt in haar onderwijs gebruik van actuele voorbeelden uit de maatschappij. Zij spoort de studenten aan tot maatschappelijke betrokkenheid en prikkelt studenten verder te kijken dan hun neus is.

Enkele citaten van studenten:

“Corrie Tijsseling doet alles voor je om je te helpen, is persoonlijk en geeft op een super leuke en goede manier les. Weet altijd de aandacht vast te houden. Daarnaast vind ik de manier waarop ze colleges geeft super knap.”

 “Corrie Tijsseling is een hele goede docente doordat ze heel duidelijk is in haar opdrachten van wat ze wilt. Daarnaast legt ze de stof heel duidelijk en rustig uit en kan ze saaie stof als filosofie toch boeiend overbrengen. Ook op een manier die je begrijpt. Bovendien is ze goed bereikbaar en kun je vragen bij haar stellen.”

Docent van het jaar 2011-2012

De Docent van het Jaar van het collegejaar 2011-2012 is Skyler Hawk! Skyler is sinds afgelopen jaar cursuscoördinator en hoorcollegedocent van de cursus Introduction Psychology, dat gegeven wordt in het eerste bachelorjaar. Skyler wordt door de studenten beoordeeld als een jonge, enthousiaste docent die betrokken is bij de studenten. Hij heeft veel verstand van zijn vak en de onderwerpen die hij onderzoekt. In zijn colleges is veel ruimte voor interactie en hij maakt veel gebruik van persoonlijke verhalen, afbeeldingen en filmpjes om de stof tot leven te brengen.

Enkele citaten van studenten:
“Skyler is enthousiast over zijn vak en dit werkt aanstekelijk. Hij maakt het leren en onthouden van stof makkelijker door middel van filmpjes, ezelsbruggetjes en interessante voorbeelden.”
“Skyler nodigt uit tot actieve deelname.”
“Door alle voorbeelden en persoonlijke verhalen die hij overal bij gebruikt, maakt hij elk onderwerp leuk om naar te luisteren.”

Docent van het Jaar 2010-2011

De Docent van het Jaar van collegejaar 2010-2011 is met ruime meerderheid van stemmen Martine Mönch geworden. Martine geeft in het tweede bachelorjaar onder andere college bij de cursussen Diagnostiek en Behandeling, en van deze laatste is zij ook cursuscoördinator. Uit de enquête bleek dat studenten haar waarderen om haar humor, haar gedrevenheid en haar betrokkenheid bij de colleges van haar cursus. Martine is een docent die een ongelooflijke betrokkenheid bij haar studenten en bevlogenheid voor haar vak laat zien. Martine is als cursuscoördinator altijd aanwezig bij alle colleges van haar cursus en leidt deze ook zelf in. Daarnaast reageert ze actief op Blackboard en staat ze klaar voor de individuele studenten als er zich problemen voordoen. In haar colleges illustreert ze de stof met veel voorbeelden uit haar eigen praktijkervaring. Daarnaast vertelt ze boeiend met veel humor, waardoor ze de studenten weet aan te spreken.

Enkele citaten van studenten:
“Martine heeft wat een goede docent qua karaktereigenschappen zou moeten hebben: eerlijkheid, serieus, rechtvaardig, vriendelijk en met name gevoel voor humor.”
“Haar colleges zijn heel duidelijk en interessant, door de koppeling tussen theorie en praktijk.”
“Ze is gestructureerd, waardoor het duidelijk is wat er van je verwacht wordt.”
“Martine maakt tijd voor de individuele student. Staat voor je klaar, geeft goede begeleiding en staat open voor vragen. Hier mogen veel docenten een voorbeeld aan nemen.”