Lustrumactiviteiten

De lustrummaand is helaas voorbij, maar wat was het een succes! Wij willen de lustrumcie, maar ook alle samenwerkende commissies enorm bedanken voor hun inzet. Maar ook zonder alle leuke PAPpers was het niet zo’n succes geworden, dus dankjulliewel!

Missen jullie de lustrummaand net zo erg als wij dat doen?
Niet getreurd, want een Lustrum is pas geslaagd als er een spetterende eindactiviteit is geweest!!!
Om deze reden organiseren wij op donderdag 29 juni een mega toffe coole knallende PAPtastische eindactiviteit. Zet allemaal de datum in jullie agenda want geloof ons, er is geen reden dit te missen!
De activiteit zal duren van 15:00 tot 22:00 en zal een barstensvol programma bevatten! Wat precies? Dat houden we nog even geheim. Maar we zullen de middag afsluiten met een overheerlijke BBQ! Er zal de hele dag genoeg te eten en te drinken zijn, en daar houden wij PAPpers enorm van! Later aanschuiven en eerder weggaan is altijd mogelijk!
Houd de Facebook in de gaten om meer over deze activiteit te weten te komen! Verdere informatie over het programma volgt nog. De prijs wordt later bekendgemaakt. Later aanschuiven en eerder weggaan is altijd mogelijk.
Inschrijven kan vanaf woensdag 7 juni om 12:30 via deze link.

Heel maart zijn er per week ongeveer 2 lustrumactiviteiten georganiseerd, waarvan één ontspannend en één studieinhoudelijk. De lustrumcie werkt samen met een aantal van PAP’s commissies, namelijk met de feestcie, mannencie, dinercie, uitjescie, studiecie, sympocie en alumnicommissie.

De activiteiten:

Gehele lustrummaand: Gotcha
Ben je toe aan een beetje spanning tussen het studeren door?
Doe dan mee met dit actieve spel, Gotcha!
Zorg ervoor dat je tijdens de GEHELE LUSTRUMMAAND 24/7 op je hoede bent, want dit spel stopt nooit…
Jaag op jouw persoonlijke prooi en zorg ervoor dat JIJ als laatste overblijft.
Hoe werkt het spel?
Je krijgt de naam van iemand die mee doet. Deze persoon moet je afschieten. Hoe je dat doet? Met een waterpistooltje! Verras je medespelers in de collegezaal, bij hen thuis, of zelfs op de WC. Maar ook zelf ben je nergens veilig. Heb je je prooi afgeschoten, dan krijg je zijn of haar slachtoffer om af te schieten. Blijf jij als laatst over? Dan ben je de ultieme winnaar!
Denk jij klaar te zijn voor de strijd? Twijfel dan niet langer en schrijf je snel in! Het spel begint op 1 maart.
Meedoen aan het spel kost €3,- waarvoor je niet alleen een waterpistooltje krijgt, maar ook nog eens het goede doel steunt. De opbrengst gaat namelijk naar de RAGweek!
And remember, nobody Gotcha back…

Woensdag 1 maart: Dinercie presents: Lustrumdiner: Dress to impress!
Zoals jullie weten staat de hele maand maart in het teken van het Lustrum van PAP. Eén van de kenmerken van PAPpers is veel en lekker eten, dus hoe kan deze maand nu beter begonnen worden dan met een geweldig LUSTRUMDINER?! Het belooft een prachtige avond te worden, want het thema is Dress to Impress dus kom in je allermooiste galaoutfit genieten van dit spectaculaire diner! Het diner zal plaatsvinden op woensdag 1 maart in Café Tropical. Het diner begint om 18:00 en zal €9,- kosten, inclusief 5 gangen diner en wijntjes. Schrijf je dus snel in en begin de Lustrummaand in stijl, VOL = VOL!

Vrijdag 3 maart: Lustrumcie presents: Excursie Leontienhuis!
Heb jij altijd al willen weten hoe een eetstoornis precies in elkaar zit?
Ga dan zeker met ons mee tijdens deze activiteit!
Wij zijn als vereniging namelijk, bij hoge uitzondering, uitgenodigd om langs te komen in het Leontienhuis. Na haar carrière heeft Leontien van Moorsel samen met haar man het Leontienhuis opgericht. Leontien: “Het Leontienhuis wil de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis en hun naasten verbeteren. Daarnaast wil het Leontienhuis mensen met eetstoornis motiveren richting herstel en (hernieuwde) deelname aan de maatschappij. Ervaringsdeskundigheid is de basis van de ondersteuning door vrijwilligers die zelf hersteld zijn van een eetstoornis. Kernwoorden hierbij zijn: begrip, erkenning , herkenning en gelijkwaardigheid.”
Wij worden op vrijdag 3 maart om 10.00 uur verwacht in Zevenhuizen. Voor de gegadigden zullen we gezamenlijk vertrekken vanaf Centraal Station Utrecht, meer info hierover volgt nog! Deze vette activiteit is HELEMAAL GRATIS! Maar wees er snel bij want vol=vol.

Maandag 6 maart: Lustrumtraining verslavingsproblemen!
Deze dag zullen wij bezocht worden door stichting ‘Wij Zijn Broer’.
“BROER! is gespecialiseerd in het helpen van jongeren die kampen met gedrags- en/of verslavingsproblemen. Aan de hand van onze behandelmethode bouwen wij een solide fundering in het leven van de jongeren. Ons multidisciplinaire team bestaat uit een combinatie van academisch geschoolde behandelaars en betrokken ervaringsdeskundigen. Stuk voor stuk professionals die vol passie en overgave werken met, en de taal spreken van onze jongeren. Tijdens onze unieke, tweeledige behandeling krijgen de jongeren veel mogelijkheden om te leren en ervaren. Door verschillende activiteiten zullen de jongeren ondervinden dat ze een constructief deelnemer van de maatschappij kunnen zijn.”
Dit unieke team zal de Uithof op maandag 6 maart, van 10.00 tot 12.00 uur een bezoek brengen. De training zal plaatsvinden in Ruppert 0.33.

Donderdag 9 maart: Uitjescie presents: Zwerkbal clinic!
EXPECTO PATRONUM! Wie is er nou niet opgegroeid met Harry Potter? Wie heeft nooit gefantaseerd hoe het zou zijn om op een bezem te vliegen. Juist! Niet gek dus dat Harry Potter ook nu weer helemaal in is! Ook wij konden onze Harry Potter gekte niet bedwingen en hebben iets super leuks voor jullie geregeld! Pak je bezem en houd je oog goed op de gouden snaai want donderdag 9 maart van 13.00 tot 16.00 is het zover en gaan we…………. ZWERKBALLEN! En dit is helemaal gratis! Dus neem je heksenhoed mee, doe een cape om en VLIEG!

Maandag 13 maart: Studiecie presents: workshopmiddag!
De 15e verjaardag van PAP wordt in de lustrummaand met een enorm goed feest gevierd. Een studie-inhoudelijke activiteit kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! En dit is niet zomaar een studie-inhoudelijke activiteit, maar een hele speciale: een heuse workshopmiddag! Op maandag 13 maart van 13.15-17.00u zullen er sprekers komen vanuit verschillende hoeken van ons werkveld, zoals docenten van de uni, maar ook mensen die werken voor een stichting. Deze sprekers zullen elk een ander thema behandelen, waarbij de leeftijdsgroep van pubers natuurlijk centraal staat. Voorbeelden van de thema’s die aan bod komen zijn de invloed van muziek, methoden om met puberteit om te gaan, enzovoorts. Nou kunnen wij ons voorstellen dat je denkt: “Wat?! Zo veel interessante onderwerpen, ik wil meer dan 1 workshop volgen!!!” Nou, lucky you, daar is aan gedacht! De workshopmiddag zal bestaan uit meerdere rondes, zodat je je voor meerdere onderwerpen kunt inschrijven en al die informatie over verschillende thema’s rondom pubers in je op kunt nemen. Nog meer goed nieuws: al deze verschillende workshops kosten je natuurlijk helemaal NIETS. Houd je enthousiasme over deze mega leuke en interessante middag nog even in toom tot in maart en dan zien we je heel graag bij deze fantastische workshopmiddag!

Ronde 1 + 2: Pubermind
In deze workshop zal de methodiek Pubermind van de praktijk van Mischa Wink centraal staan. Dit een methode waarbij spel wordt ingezet om ervaringen, ideeën en verwachtingen van de puberteit van jongeren met autisme te bespreken. De workshop over deze unieke methodiek kan je dus niet aan je voorbij laten gaan!

Ronde 1: Echtscheiding
Ongeveer 70.000 jongeren zijn jaarlijks betrokken bij een ouderlijke echtscheiding. Het scheiden van ouders kan gepaard gaan met verschillende veranderingen voor de jongeren. Welke invloed heeft een echtscheiding op pubers en hoe gaan zij hiermee om? In deze workshop zal het (misschien herkenbare?!) onderwerp echtscheiding bespreekbaar worden gemaakt.

Ronde 2: Opvoedingsondersteuning voor transnationale ouders
In deze workshop gaat junior onderzoeker aan de UU Spark van Beurden met studenten in gesprek over het aanbod aan opvoedingsondersteuning voor transnationale ouders. Ze vertelt over het onderzoeksproject Shabab van Nu, dat de gelijknamige interculturele oudertraining evalueert. In de workshop zal ook worden ingegaan op hoe onderzoek naar intercultureel leren en opvoeden kan worden vormgegeven en welke kwesties daarbij spelen.

Ronde 3: JIM-methodiek
In deze workshop zal de JIM-methodiek centraal staan. Dit is een aanpak waarbij jongeren een mentor aanwijzen die kan helpen bij de conflicten om uithuisplaatsing te voorkomen. De vertrouwenspersoon is als het ware een vertegenwoordiger voor de jongere richting ouders en professionals. Leer meer over de bijzondere JIM-methodiek tijdens de workshopmiddag!

Ronde 3+4: NO KIDDING
NO KIDDING is een maatschappelijke beweging die streeft naar de bewustwording van de ernst, omvang en de gevolgen van kindermishandeling. Verder zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn, die een kijkje zal geven in de belevingswereld van het mishandelde kind. Deze workshop wil je dus niet missen.

Ronde 4: De invloed van muziek op jongeren
Jongeren kunnen problemen ervaren op verschillende gebieden. Zij kunnen behoefte hebben aan troost en laat muziek nou net deze mogelijkheid bieden. In deze workshop zal dan ook de troostende werking van muziek centraal staan. Wil je hier meer over weten, kom dan naar de workshopmiddag!

Donderdag 16 maart: Alumnicie presents: lezing voor alumni!
Speciaal voor alle oud-PAPleden zal de alumniecommissie een kroeglezing organiseren. De inhoud van deze kroeglezing is nog even geheim.
Let op, deze activiteit is alleen voor oud-PAPpers. Zij zullen natuurlijk daarna ook te vinden zijn op de lustrumstamkroegavond.

Donderdag 16 maart: Feestcie presents: lustrumstamkroegavond!
Je kan het bijna niet gemist hebben, maar in maart vieren we dat PAP 15 jaar wordt! De allerleukste en gezelligste studievereniging van Utrecht bereikt de puberteit. Wij als pedagogen weten daar natuurlijk alles vanaf, dus dit mooie lustrum kan niet voorbijgaan zonder een goed, puberaal feestje! Dit feestje zal plaatsvinden in onze stamkroeg, De Stadsgenoot, op 16 maart om 21.00 uur. Hoewel de stamkroeg altijd al één van de gezelligste avonden van de maand is, zal het deze maand een extra feestelijk tintje krijgen. Puberale outfits of items zorgen natuurlijk voor verhoging van de feestvreugde, maar wat je ook doet; zorg dat je erbij bent. Want wie jarig is trakteert! De traktatie zelf blijft nog even een verrassing, maar één ding is zeker: dit feestje mag je niet missen! Tot 16 maart! Xoxoxo, hvj, wjnmk, enz.
Woensdag 22 maart: Lustrumcie presents: lezing sekswerkers!
Maart staat dit jaar in het teken van puberteit, een tijd die onder andere gekenmerkt wordt door stapelverliefde pubers en rondvliegende hormonen. Een lezing over deze sensitieve periode in ons leven kan daarom zeker niet ontbreken! Om deze reden hebben wij Qpido uitgenodigd om bij ons op de Uithof een lezing te komen geven.
“Qpido gaat in gesprek met jongens, meisjes, ouders en professionals over twee belangrijke onderwerpen in de puberteit: liefde en seks. Wij bieden een ervaren team van deskundigehulpverleners, psychologen en orthopedagogen.”
Niet alleen zullen wij alles te weten komen over hoe de liefde bij pubers in elkaar steekt, maar zal ook een ervaringsdeskundige meekomen op het gebied van werken in de prostitutie.
De lezing zal plaats vinden op de Uithof en hierdoor voor iedereen goed te bereiken. De deuren zullen worden geopend op woensdag 22 maart om 13:00 uur! Het zal helemaal GRATIS zijn!

Vrijdag 24 maart: Lustrumcie presents: Dagje Groningen!
Utrecht ligt natuurlijk centraal in het land, maar er zijn ook mensen die in het hoge noorden studeren, namelijk in Groningen. Iedereen heeft het altijd over deze bruisende studentenstad, maar het is een hele onderneming om er heen te gaan. Daarom organiseert de Lustrumcie een dagje Groningen, zodat alle PAPpers samen deze stad kunnen ontdekken. Dit zal plaatsvinden op vrijdag 24 maart. We zullen om 10:00 vertrekken en rond 21:00 zal het programma zijn afgelopen. We zullen op een gezellige manier de stad leren kennen, het grote PAPspel spelen, zullen een klim maken op de Martinitoren en we zullen gezamelijk pizza gaan eten. En dat alles voor maar €4,-. Het belooft een leuke dag te worden en misschien vinden jullie wel Mister P die zich ergens in Groningen schuil houdt…

Dinsdag 28 maart: Mannencie presents: Biercantus!
Wie?! MANNENCIE!!! Wattus?! BIERCANTUS!!! Jaja, het zit er aan te komen, een heuse PAP(a)cantus! Een avond vol met meezingers, bier, opdrachten en vooral gezelligheid is in aantocht! Dinsdag 28 maart van 20:30-23:00 zal de cantus plaatsvinden bij Biton, waarna we aldaar ook nog gezellig kunnen naborrelen! Deze knaller activiteit wil je niet missen! Een cantus bestaat uit een avond met veel gezang en bier. Tijdens de cantus gelden verschillende regels waaraan je je moet houden, doe je dit niet, dan krijg je van de cantusleiders, ook wel ‘preases’ genoemd, een opdracht die je uit moet voeren. Kortom, er zal veel worden gelachen, gezongen en bier worden gedronken, maar wees niet bang, dit laatste alleen tot het leuk blijft voor jezelf, je zal dus nooit worden verplicht om te drinken! Naast dit alles zullen de PAPa’s ook een lekkere snack voor jullie verzorgen! En dit alles voor maar €8,50! Jullie weten het, hoe meer zielen hoe meer vreugd, maar te veel zielen doet de ruimte bij Biton geen deugd. Oftewel, twijfel niet te lang met inschrijven, want de plekken zijn beperkt!

Donderdag 30 maart: Sympocie presents: Lustrumsymposium!
Whatsapp, Youtube, Twitter, Facebook, wat zouden we zonder ze moeten. De afgelopen eeuw is enorm veel veranderd, social media is niet meer weg te denken uit het leven van de jongeren. Maar welke invloeden deze veranderingen eigenlijk op jongeren? Hoe komt iemand erbij om zijn hele leven in een vlog te bespreken en op YouTube te zetten? Welke invloeden hebben deze vlogs op jongeren en hun zelfbeeld? Deze vragen en meer zullen beantwoord worden tijdens het geweldige symposium ONLINE! Het vindt plaats op 30 maart 2017 in het Academiegebouw in Utrecht.  Dit spektakel is van 19:30 tot 22:00. Voor PAPpers en alumni kost het maar €1,- en voor externen €3,-.  Zo’n interessant symposium over super actuele kwesties mag je  niet missen! Schrijf je dus snel in!