Lieve PAPpers en andere geïnteresseerden,

Opvoeden kan een hele uitdaging zijn; veel ouders hebben vragen over het grootbrengen van hun kinderen. Veel van deze vragen kunnen besproken worden met de omgeving en soms is extra ondersteuning nodig. Echter hebben niet alle ouders een netwerk om opvoedvragen mee te bespreken en zijn niet alle ouders op de hoogte van het reguliere opvoedingondersteuningsaanbod of wordt een barrière ervaren bij het benaderen van relevante instanties. Om te zorgen dat deze ouders toch ondersteuning krijgen bij de opvoeding, worden zij begeleid door opvoedambassadeurs. Dit zijn vrijwilligers die moeilijk bereikbare ouders in hun eigen omgeving op een laagdrempelige manier ondersteunen bij de opvoeding van hun kinderen. Dat doen zij door gesprekken te voeren en advies te geven over allerlei opvoedvragen van de ouder. Herkenbaarheid en gelijkwaardigheid zijn hierbij de uitgangspunten.

In deze gastles zal Eline van Houte een inkijkje geven in de projecten Weerbaar Opvoeden en Opvoedambassadeurs van stichting Stimulance. Ook zal er stilgestaan worden bij de specifieke opvoedvragen die opvoeders met een migratieachtergrond ervaren en de rol die opvoedprofessionals en informele opvoedondersteuners hierin kunnen spelen. Wat betekent het om kinderen met een migratieachtergrond op te voeden? Welke rol spelen jouw waarden en normen en welke boodschap wil je ouders meegeven?
Eline wordt vergezeld door twee vrijwillige opvoedambassadeurs die over hun ervaringen zullen vertellen!

Lijkt het je leuk en heb je tijd op 16 januari van 11:15 tot ongeveer 13:00 uur? Schrijf je dan nu in via www.svpap.nl. De kosten voor leden zijn €1,-. Als je niet lid bent kan je je aanmelden via studie-inhoudelijk@svpap.nl en betaal je €2,-.

Liefs,

De Studiecie