Commissies

Lijk het je leuk om meer mensen te leren kennen buiten je werkgroep? Wil je je graag inzetten voor PAP? Wil je graag leren hoe je activiteiten organiseert voor grote groepen studenten? Wil je verdieping op je studie door studie-inhoudelijke activiteiten te organiseren en in contact te staan met de universiteit en mensen in het werkveld?

Wil jij je voor komend studiejaar dus inschrijven in een commissie? Dit kan op de inschrijflijsten die op de PAPkamer hangen! Kom dus snel langs om jouw plekje in een van de commissies te bemachtigen. Kijk voor meer informatie over de commissies in het commissieuitlegboekje via de volgende link: PAP Commissies 2019-2020

Zo werken commissies bij PAP:

De commissies zijn losstaand. Dit betekent dat leden zelf de commissie draaiende houden. De commissie wordt geleid door een voorzitter (vaak een oudere jaars die al voor de zomervakantie wordt gevraagd). Daarnaast worden de functies ‘secretaris’, ‘penningmeester’ en ‘PR’ verdeeld onder de commissieleden. In elke commissie zit ook een bestuurslid voor de terugkoppeling van en naar het bestuur.

In het begin van het jaar zijn er trainingen voor de verschillende functies om de commissie extra goed te laten lopen. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam dus!

Commissieledenbattle:

Elk jaar is de grote BATTLE DER COMMISSIES! Commissies kunnen punten verdienen gedurende het hele jaar, door naar activiteiten te komen of door extra opdrachten. Aan het eind van het jaar zal bekend gemaakt worden welke commissie zich het meest heeft ingezet en zich het meest heeft laten zien binnen PAP. Deze eerste plek wordt beloond met een leuke prijs.

Voorstellen van PAP’s commissies:

Almanakcie
Lieve PAPpers,
Hoe ga je al die leuke activiteiten, spannende reisjes en gênante quotes nu onthouden? Na al die te gekke feestjes en vele glazen bier en wijn zijn er namelijk vast een aantal hersencellen afgestorven. Geen zorgen, ook dit jaar wordt het SPETTERENDE jaarboek weer voor je gemaakt door de Almanakcie! Sander (voorzitter), Doyke (PR), Inge (secretaris), Brigitte (penningmeester), Rosan (vormgever), Ryanne (vormgever) en Annika (coördinatie bestuur) gaan ervoor zorgen dat de almanak ook dit jaar weer als een feestje op je deurmat valt. Met de perfecte combi van chaotische en georganiseerde helden moet dat vast lukken. 

Alumnicommissie
Hoi! Dit jaar zitten er maar liefst zes hele enthousiaste leden in de Alumnicommissie. Ons doel is komend jaar om de Alumnicommissie en het alumninetwerk van PAP echt op de kaart te zetten. We willen daarom echt open kaart spelen met de opleiding, buiten de kaart om brainstormen en niet van de kaart raken met ons doel! Wij zijn er helemaal klaar voor; de kaarten voor aankomend jaar zijn geschud!

Dinercie
Hallo beste lezer,

Wij zijn de Dinercie en zullen ons even voorstellen. Wij houden allemaal natuurlijk ontzettend van eten en zijn erg ervaren in de keuken. Deze goede punten en mensen vormen samen de fantastische Dinercie. Dit hebben jullie wel gemerkt bij het eerste diner, het Goede voornemensdiner. We doen ons best om mooie diners te organiseren voor jullie maar aan de Dinercie zal het niet liggen want we zijn de leuuuuuukste commissie die er is!

Kusjes,
Dinercie

Eerstejaarscie De Eerstejaarscie organiseert activiteiten speciaal voor de eerstejaars studenten en premasters! De activiteiten kunnen variëren van een BBQ tot aan een spelletjesmiddag, maar de invulling van de activiteiten die een aantal keer per jaar zullen plaatsvinden zal volledig door deze commissie bepaald worden. Zo heeft er afgelopen halfjaar al een kroegentocht, een kroeglezing en een cocktailworkshop plaatsgevonden. Kortom: een super leuke groep meiden die de eerstejaars enthousiast willen maken voor de vereniging!

Financie
Hoi! Wij zijn de Financie. De commissie van PAP die de penningmeester helpt bij de financiële taken. Dit zijn Ruben, Tara, Rosan, Sjoerd en Annika. Zij staan de penningmeester Stan bij met raad en daad Daarbij is kennis van de zaken bij PAP wel handig (maar niet noodzakelijk ?).  We zien elkaar niet heel vaak, ongeveer 1x per maand, maar hebben het wel altijd gezellig naast dat we met serieuze zaken bezig zijn. Met z’n vijfen bieden we Stan helpende hand! 

Introcie
Deze commissie organiseert het introweekend voor eerstejaars. Deze vind plaats in het begin van het collegejaar en is volledig gericht op kennismaking met elkaar en met PAP. De commissie wordt pas opgericht halverwege het jaar, zodat er dan al begonnen kan worden met de voorbereidingen van het weekend het jaar daarop.

Mannencie
De Mannencie is de leukste commissie van PAP. Onze leden bestaan slechts uit, je raad het al, knappe mannen. Omdat deze mannen een bedreigde diersoort zijn bij pedagogiek mogen ze allemaal lid worden en zijn we daarom met 15 leden ook de grootste commissie. De nadruk ligt bij ons voornamelijk op de gezelligheid. Iedereen hoort erbij en er worden veel bondingactiviteiten georganiseerd om elkaar nog beter te leren kennen. Dit varieert van simpelweg samen een biertje
halen tot hele weekenden met elkaar gamen en sporten. Het draait echter niet alleen maar om de mannen. Wij organiseren 4 prachtige activiteiten per jaar met elkaar, waar we onze gezelligheid graag met de dames delen en ze bovendien ook nog eens in het zonnetje zetten. Door de samenwerking tijdens activiteiten en vele momenten van bonding ontstaan regelmatig vriendschappen voor het leven en dat is dus precies waarom de Mannencie zo’n mooie commissie is.

Meeloopcie
Wij zijn de meeloopcie en zorgen ervoor dat toekomstige pedagogiekstudenten een gezellige en informatieve meeloopdag op de universiteit krijgen waardoor ze helemaal enthousiast van onze studie worden! Natuurlijk is het dan ook van belang om ze een goede indruk van PAP te bezorgen. De commissie bestaat uit een aantal enthousiaste leden die het komende jaar zich vooral bezig gaan houden met de grote meeloopdagen in samenwerking met de universiteit, maar het kan ook voorkomen dat er iemand één-op- één meeloopt. Kortom een leuke commissie!

Ontspancie De Ontspancie organiseert ongeveer een keer per maand een leuke ontspannende activiteit. Denk hierbij aan lasergamen en leuke dagjes weg en van Sinterklaas vieren tot karaoke. Het gaat hierbij dus echt aan ontspannende uitjes en dagjes weg. Als Ontspanciër bedenk je leuke activiteiten en help je met de uitvoering hiervan! Daarnaast is het de bedoeling dat je bij zoveel mogelijk van je eigen activiteiten aanwezig bent, waardoor je veel nieuwe PAPpers leert kennen. Verder zal de Ontspancie dit jaar verantwoordelijk zijn voor de maandelijkse stamkroegavond. Kortom: de gezelligste commissie van het jaar!

PAPerascie
De paperascie is een kleine commissie die zich bezig houdt met het schrijven van de PAPeras. De pPAPeras komt een paar keer per jaar uit. In de PAPeras staan allerlei leuke en interessante artikelen over pedagogiek, van leuke weetjes tot diepgaande interviews.

De commissie is dit jaar klein, maar fijn. De commissie bestaat uit 4 hardwerkende meiden die al een eerste hele mooie PAPeras hebben gepubliceerd dit jaar met het thema Trauma’s! Het komende halfjaar zal de PAPerascie nog een PAPeras gaan maken en daar hebben ze heel veel zin in!

Promocie
Gegroet lieve PAPpers! In de leukste commissie van onze geliefde studievereniging worden alle zaken geregeld rondom de promotie van PAP. Denk hierbij aan het organiseren van PR-weken en andere PR gerelateerde acties, zoals het uitdelen van succesbriefjes bij tentamens! Om dit allemaal in goede banen te leiden bestaat deze commissie uit zes super leuke leden. Dit zijn: Suzanne, Janneke, Inez, Annika vD, Inge en Annika V. Een super leuke groep meiden die heel hard werken voor de commissie!

Studiecie
Wij organiseren de leuke studie-inhoudelijke activiteiten van PAP. Zoals je op de foto ziet, zijn we erg fanatiek. Dit is ook terug te zien in de super gave activiteiten die we voor jullie organiseren dit studiejaar. Met de kennis van de ouderejaars en de vernieuwing van de eerstejaars zullen de activiteiten giga fantastisch zijn. We zien jullie graag een keer verschijnen op onze activiteiten!

Studiereiscie
Halloo,
Wij zijn de studiereiscie, samen verzorgen wij (verassing) de studiereis! Los van dat we hopen dat jullie allemaal meegaan zijn we druk bezig met de organisatie. Ons geweldige team bestaat uit Charlotte, Romy, Inge, Jasmijn en Suzanne. Een kleine commissie zou je denken? De reis naar Krakau was super geslaagd, dus daar hebben we niks van gemerkt. Is deze commissie volgend jaar wat voor jou?

Sympocie
Hallo lieve PAPpers!
Daar zijn we dan: de Sympocie 2019-2019! Deze leuke groep  zal dit jaar twee super interessante symposia gaan neerzetten voor jullie!  Maar wat de sympocie nou écht zo leuk maakt, daarvoor moesten wij zelf ook even op onderzoek uit. De aantrekkingskracht van de sympocie werd al snel duidelijk toen wij de Oude Griekse geschiedenis van de symposia indoken. In het Oude Griekenland was een symposium namelijk een eet- en drinkgelegenheid (oké, tijdens dat eten en drinken werd er ook af en toe gediscussieerd over een bepaald onderwerp). Maar ‘symposium’ betekent dus letterlijk ‘samen drinken’. Het is bij ons tijdens de vergaderingen dan ook altijd net zo gezellig als in het Oude Griekenland!
Hopelijk tot op de symposia! Liefs, de Sympocie

Tripcie De leden van de Tripcie gaan voor de tweede onderwijsvrije week (in april) een super leuke stedentrip naar Barcalona organiseren! Deze trip zal zo’n 4 dagen gaan duren (dus niet de hele onderwijsvrije week) waarin de commissie zorgt voor super leuke excursies, uitjes en andere ontspannende activiteiten. De commissie regelt de dingen als het reserveren van de restaurantjes, het verzorgen van het ontbijt en het verloop van de reis. De commissie heeft er in ieder geval super veel zin!

Weekendcie
Hallo! Wij zijn de Weekendcie! Het thema van het weekend is Expeditie PAP en wij gaan met zn 8en een TOP weekend voor jullie organiseren! Wij hebben er onwijs veel zin in! Laat de avonturier in je los en ga mee op het leukste weekend van het jaar! liefs, de Weekendcie