Commissies

Commissies bij PAP: Gezellig en leerzaam!

Lijk het je leuk om meer mensen te leren kennen buiten je werkgroep? Wil je je graag inzetten voor PAP? Wil je graag leren hoe je activiteiten organiseert voor grote groepen studenten? Wil je verdieping op je studie door studie-inhoudelijke activiteiten te organiseren en in contact te staan met de universiteit en mensen in het werkveld?

Wil jij je voor komend studiejaar dus inschrijven in een commissie? Dit kan op de inschrijflijsten die op de PAPkamer hangen! Kom dus snel langs om jouw plekje in een van de commissies te bemachtigen. Kijk hier voor meer informatie over de commissies in 2018-2019.

Zo werken commissies bij PAP:

De commissies zijn losstaand. Dit betekent dat leden zelf de commissie draaiende houden. De commissie wordt geleid door een voorzitter (vaak een oudere jaars die al voor de zomervakantie wordt gevraagd). Daarnaast worden de functies ‘secretaris’, ‘penningmeester’ en ‘PR’ verdeeld onder de commissieleden. In elke commissie zit ook een bestuurslid voor de terugkoppeling van en naar het bestuur.

In het begin van het jaar zijn er trainingen voor de verschillende functies om de commissie extra goed te laten lopen. Niet alleen leuk, maar ook leerzaam dus!

Commissieledenbattle:

Elk jaar is de grote BATTLE DER COMMISSIES! Commissies kunnen punten verdienen gedurende het hele jaar, door naar activiteiten te komen of door extra opdrachten. Aan het eind van het jaar zal bekend gemaakt worden welke commissie zich het meest heeft ingezet en zich het meest heeft laten zien binnen PAP. Deze eerste plek wordt beloond met een leuke prijs.

Voorstellen van PAP’s commissies:

PAPerascie
De paperascie is een kleine commissie die zich bezig houdt met het schrijven van de paperas. De paperas komt een paar keer per jaar uit. In de paperas staan allerlei leuke en interessante artikelen over pedagogiek, van leuke weetjes tot diepgaande interviews.

De commissie is dit jaar zeer divers! Wist je bijvoorbeeld dat Anne (22 jaar) tweedejaars researchmasterstudent is, Meike (eerstejaars) gewerkt heeft op een zorgboerderij voor gehandicapten, Anouschka (eerstejaars) als au pair in Amerika gewerkt heeft, Olaf naast tweedejaars pedagogische wetenschappen ook vierdejaars PABO student is en Eveline naast kundig bestuurslid ook maatschappelijk werker is.
Alvast een tipje van de sluier… spannendd… het thema van de eerste Paperas dit jaar is superactueel: GENDER!

Almanakcie
Lieve PAPpers,
Hoe ga je al die leuke activiteiten, spannende reisjes en gênante quotes nu onthouden? Na al die te gekke feestjes en vele glazen bier en wijn zijn er namelijk vast een aantal hersencellen afgestorven. Geen zorgen, ook dit jaar wordt het SPETTERENDE jaarboek weer voor je gemaakt door de Almanakcie! Jobke (voorzitter), Doyke (PR), Noor (secretaris), Jasmijn (penningmeester), Astrid (vliegende keep) en Rosan (coördinatie bestuur) gaan ervoor zorgen dat de almanak ook dit jaar weer als een feestje op je deurmat valt. Met de perfecte combi van chaotische en georganiseerde helden moet dat vast lukken. We hebben namelijk al onze superkrachten gebundeld en onze creatieve geest op scherp gezet.

Feestcie
Hoihoi leuke luitjes!!
Wij zijn de Feestcie, bestaande uit een hele leuke, lekkere en gezellige mix van drankjes! Zo is Roos namelijk het drankje Tequila Sunrise, want zij gaat samen met ons graag door tot de zon op komt. Dit sluit heel goed aan op Solange, wat zij is een biertje omdat hoe vaker je haar ziet hoe gezelliger het wordt. Tara is pastis, want hoewel ze een dropje is, heeft ze ook genoeg spice. Sander is het wat minder normale drankje Jack Daniels Tennesse Honey, want zoals hij zegt is het super lekker en geschikt voor echte rockers. Emmalie is Malibu, want zij mixt makkelijk met allerlei verschillende mensen en dus ook met Emiel die zich Tequila voelt, omdat ie soms wat lomp is en je hem met een korreltje zout moet nemen. Zoals je je wel kunt voorstellen is het met ons dus altijd een leuk feestje!

Studiereiscie
Halloo,
Wij zijn de studiereiscie, samen verzorgen wij (verassing) de studiereis! Los van dat we hopen dat jullie allemaal meegaan zijn we druk bezig met de organisatie. Ons geweldige team bestaat uit onze voorzitster Marieke, secretaris Noortje, Penningmeester Anouk, PR Berber, Chef bonding Daniël & Coördinator Ryanne! 6 mensen maar? is dat niet een beetje weinig? Zeker niet!! Samen met onze studieinhoudelijke connecties en organisatorische kwaliteiten spelen wij dit jaar de leukste reis klaar! We zijn een reisgraag team die met een hele originele, actuele bestemming zijn gekomen. De vergaderingen zijn geweldig leuk, met veel lol maar ook genoeg zakelijkheid. Al met al gaan we er met zijn zessen een leuke onderwijsvrije week van maken! kom je ook?

Wij sluiten dit graag af door middel van een naamrijm:
Samen organiseren wij de studiereis
Toffe mensen die meegaan hebben prijs
Unieke ervaringen waar je iets van leert.
Daverende activiteiten worden georganiseerd

In januari zal het plaatsvinden
Echt iets voor jou en je vrinden
Relaxen gaan we ook doen
En we wilden eigenlijk naar Kameroen
In de praktijk was dit niet betaalbaar
Samen zijn Noortje, Berber, Daniël, Marieke, Ryanne & Anouk nu een beetje gaar.
Concluderend, het wordt een leuke reis
In deze week van veel plezier
En tot slot, geef bier

Groetjes,
de Studiereiscie

FotoFilmcie
Hallo, wij zijn de FotoFilmcie! Onder leiding van Hamza en met behulp van Rosan uit het bestuur, zijn wij dit jaar begonnen. Een gloednieuwe commissie dus! De notulen worden goed bijgehouden door Maya, de secretaris. Shirley doet als PR haar best om onze nieuwe commissie bekendheid te geven en Mara beheert als penningmeester ons kapitaal.

Nu vraag je je misschien af wat onze commissie doet. Wil je graag terugkijken op dat leuke feestje, die interessante lezing of dat gezellige diner? Meer dan eens denk je terug aan een leuk moment, en realiseer je je dat je er geen foto’s van hebt. Er is nu echter een oplossing voor dit probleem, daar zorgen wij namelijk voor! Bij alle activiteiten die door PAP worden georganiseerd zijn wij aanwezig om foto’s te maken, die je achteraf terug kunt kijken op internet. Je kunt ons herkennen aan onze mooie, blauwe shirts. Ook wordt er door PAP elk jaar bijvoorbeeld een vakantie, introweekend en ledenweekend georganiseerd. Bij deze activiteiten zorgen we dat je extra kunt nagenieten door een aftermovie te maken. Wij hebben er allemaal erg veel zin in en hopen jullie op veel PAP-activiteiten te zien.

Liefs,
de FotoFilmcie – Shirley, Rosan, Mara, Roos, Hamza, Armaghan en Maya! 
Sponsorcie
Hey hey wij zijn de Sponsorcie en wij gaan er dit jaar voor zorgen dat PAP veel geld binnen krijgt, waarmee PAP gedeeltelijk haar geweldige activiteiten van kan organiseren en waar jullie allemaal van kunnen genieten! Om deze reden werken wij iedere week erg hard om contact te houden met sponsoren, wat grappig is omdat de meeste sponsoren ons eerst benaderen. We zijn maar een kleine commissie van 4 leden: Ruben, Liza (die er beide vorig jaar ook in zaten), Emiel onze PAPper van de maand, Sanne ons reizende lid dat de wereld gaat verkennen en ons bestuurslid Sjoerd! Samen zorgen wij ervoor dat sponsoren hun berichten kunnen delen met jullie en dat de vacaturemail en de portemonnee van PAP gevuld raken!! 😀

Mannencie
De Mannencie is de leukste commissie van PAP. Onze leden bestaan slechts uit, je raad het al, knappe mannen. Omdat deze mannen een bedreigde diersoort zijn bij pedagogiek mogen ze allemaal lid worden en zijn we daarom met 12 leden ook de grootste commissie. De nadruk ligt bij ons voornamelijk op de gezelligheid. Iedereen hoort erbij en er worden veel bondingactiviteiten georganiseerd om elkaar nog beter te leren kennen. Dit varieert van simpelweg samen een biertje
halen tot hele weekenden met elkaar gamen en sporten. Het draait echter niet alleen maar om de mannen. Wij organiseren 4 prachtige activiteiten per jaar met elkaar, waar we onze gezelligheid graag met de dames delen en ze bovendien ook nog eens in het zonnetje zetten. Door de samenwerking tijdens activiteiten en vele momenten van bonding ontstaan regelmatig vriendschappen voor het leven en dat is dus precies waarom de Mannencie zo’n mooie commissie is.

Promocie
Gegroet lieve PAPpers! In de leukste commissie van onze geliefde studievereniging worden alle zaken geregeld rondom de promotie van PAP. Denk hierbij aan het organiseren van PR-weken en andere PR gerelateerde acties, zoals het uitdelen van succesbriefjes bij tentamens! Om dit allemaal in goede banen te leiden bestaat deze commissie uit zes super leuke leden. Dit zijn: Else Bosman, Vera Duijts, Thirza van de Hoven, Rosan Klieverik, Manon van de Poll en Marije van de Poll. Funfact: Manon en Marije zijn inderdaad familie gerelateerd, wat ons tot de meest hechte commissie maakt!

Goededoelencie
Hallo! Wij zijn de goededoelencie en ons doel voor dit jaar is om zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Het belangrijkste doel waar wij ons op richten is Make a Wish. Onze coördinator Inez en onze voorzitter Lysanne zorgen er onder anderen voor dat ons doel gerealiseerd kan worden. Ondertussen hopen we niet dat Inez naar het noorden van de Poolcirkel vertrekt, want het is haar grootste wens om het noorderlicht te zien. Lysanne blijft gelukkig gewoon hier want haar wens is om de studie te halen. Daarnaast zou ze ook graag kunnen eten zonder aan te komen. De rest van commissie kan zich sterk vinden in beide wensen. Wat nog meer erg leeft binnen de commissie is de wens om te reizen. Onze secretaris Sanne wilt graag een wereldreis maken, Kirsi wilt graag alle werelddelen hebben gezien over 10 jaar en Mara, lid van het PR-team, heeft de wens om alle landen van de wereld te bezoeken. Anniek, het tweede lid van het PR-team, houdt het kleiner en heeft de wens om levend en wel het eerste jaar door te komen. Cecile denkt weer wat groter en heeft de wens om een eigen praktijk te openen. Ook penningmeester Mardine richt zich op de toekomst en heeft als grote wens om kindjes te krijgen. Ook daar kan de rest van de commissie zich wel in vinden. Al met al is het duidelijk dat we erg ambitieus zijn, en dat willen we gebruiken om ons doel te bereiken. Wij hopen dat we jullie allemaal zien tijdens onze komende activiteiten!
Liefs,
De goededoelencie (Inez, Lysanne, Sanne, Kirsi, Mardine, Anniek, Cecile en Mara)

Studiecie
Hooi, wij zijn de studiecie. We bestaan uit Romy, Anne, Gaby, Danique, Eva, Myrthe, Ryanne en Solange. Wij organiseren de leuke studie-inhoudelijke activiteiten van PAP. Zoals je op de foto ziet, zijn we erg fanatiek. Dit is ook terug te zien in de super gave activiteiten die we voor jullie organiseren dit studiejaar. Wisten jullie dat er wel twee masterstudenten in onze commissie zitten? Zij houden de eerste- en tweedejaars commissieleden in het gareel. Met de kennis van de ouderejaars en de vernieuwing van de eerstejaars zullen de activiteiten giga fantastisch zijn. We zien jullie graag een keer verschijnen op onze activiteiten!

Meeloopcie
Wij zijn de meeloopcie en zorgen ervoor dat toekomstige pedagogiekstudenten een gezellige en informatieve meeloopdag op de universiteit krijgen waardoor ze helemaal enthousiast van onze studie worden! Natuurlijk is het dan ook van belang om ze een goede indruk van PAP te bezorgen. De commissie bestaat uit 11 leden waarvan een paar eerstejaars en de meeste al langer deze studie volgen. Het komende jaar zullen we ons vooral bezighouden met de grote meeloopdagen in samenwerking met de universiteit, maar het kan ook voorkomen dat er iemand één-op- één meeloopt. Kortom een leuke commissie!

Vakancie
Heyhey, wij zijn de Vakancie.
Deze hele leuke commissie bestaat uit Emmalie, Ivanka, Olaf, Marije, Marijke, Sara en Sela! Wij gaan er dit jaar voor zorgen dat jullie kunnen ontsnappen aan het drukke studentenleven en lekker kunnen gaan genieten op onze super ontspannende vakantie tijdens de onderwijsvrije week!
Wij hebben hier superveel zin in, en we hopen jullie ook. Funfact: wij gaan voor 100% zon tijdens onze vakantie!

Dinercie
Hallo beste lezer,

Wij zijn de Dinercie en zullen ons even voorstellen. Wij moeten goed in het gareel worden gehouden omdat we allemaal enthousiaste en gekke leden hebben in onze commissie. De persoon die ons onder haar hoede heeft is onze befaamde voorzitter Charlotte. Onze secretaris is Roos-Anne, zij speelt een belangrijke rol tijdens de vergadering, alhoewel ze soms wel een beetje moeite heeft met werken in de online drive. Rozemarijn houdt alle geldzaken goed in de gaten als penningmeester en mist geen cent! Wieke houdt eigenlijk liever haar eten voor zichzelf maar voert haar taak als PR goed uit om jullie allemaal enthousiast te maken. Daarnaast hebben wij nog 2 alleskunners, zonder wie we niet goed zouden functioneren, die overal hun steentje bijdragen, Pleun en Evianne. Vanuit het bestuur moet er natuurlijk ook een oogje in het zeil gehouden worden, deze taak wordt fantastisch uitgevoerd door onze lieve Emmalie. Wij houden allemaal natuurlijk ontzettend van eten, zijn erg ervaren in de keuken en kijken elke zondag fanatiek naar Heel Holland Bakt. Al deze goede punten en mensen vormen samen de fantastische Dinercie. Dit hebben jullie wel gemerkt bij het eerste diner, de Culinaire Wereldreis. We doen ons best om mooie diners te organiseren voor jullie maar aan de Dinercie zal het niet liggen want we zijn de leuuuuuukste commissie die er is!

Kusjes,
Dinercie (Charlotte, Roos-Anne, Rozemarijn, Wieke, Pleun, Evianne, Emmalie)

Weekendcie
Hallo! Wij zijn Manon, Anne, Tara, Thirza en Emmalie. En samen zijn we de Weekendcie! Het thema van het weekend is Pret In De Dierentuin en daarom voor jullie onze vergelijking met dieren! Emmalie vindt zichzelf net als een zebra omdat ze altijd streepjes draagt. Anne is de sloddervos van de groep maar met haar ‘georganiseerde’ chaos komt het uiteindelijk allemaal altijd goed! Tara is net een egeltje die van gezelligheid houd en het heerlijk vind om cozy te doen met vrienden. Dit past goed bij Thirza die het liefst als een panda is. Net zo chill, laidback en onhandig! Last but not least hebben we Manon. Ook Manon is lekker relaxed en houd van eten en chillen. Daarom vindt zij zich net een koala! Met z’n 5e een TOP weekend voor jullie organiseren! Wij hebben er onwijs veel zin in! Slaat de freek vonk ook bij jullie over??

Uitjescie
Wisten jullie dat Nederland elk jaar bijna 980 miljoen kilo (!!) uien naar het buitenland exporteert? En ook nog is bijna 4000 kilo sjalotten?! In 2005 werd in Nederland per 100 huishoudens 661 kilo aan uien gekocht. Oh en de meest verkochte ui is de gele ui: in de supermarkt betreft 86% van de verkochte uien gele ui (Baas & Pals, 2006). Waanzin.

Zoals jullie zien zijn er zoveel interessante feitjes te vinden over uien. Des te interessanter is onze commissie: de Uitjescie! Naast het voorzien van deze feitjes zijn wij ook goed in het organiseren van uitjes. Wie zijn wij? Stefan Wessels, Lisa Dumas, Bianca van Pel, Inge Stenekes, Emmalie Muller & Anne Luchtenberg. Samen met jullie gaan wij er een jaar vol met prachtige, leuke, gezellig en diverse uitjes van maken!
Wij hebben super veel zin in aankomend jaar! Schrijf je in voor zoveel mogelijk uitjes, het is een (fl)uitje van een cent!

Literatuur

Baas, E. R. I. C., & Pals, P. E. T. E. R. (2006, december). Perspectief van de Nederlandse ui. Geraadpleegd op 24 oktober 2017, van https://www.rabobank.nl/images/perspectief_van_de_nederlandse_ui_dec2006_29207780.pdf

Sympocie
Hallo lieve PAPpers!
Daar zijn we dan: de Sympocie 2017-2018! Deze leuke groep meiden zal dit jaar twee super interessante symposia gaan neerzetten voor jullie! Wij zijn Pim Mulder, Myrna Kuijpers, Mirjam Udding, Anouk Bosselaar, Manon Huijbregts, Irene Sloeserwij, Ryanne van der Wouden & Daniek Louwen. Een leuke funfact over ons is dat wij best wel een oma-commissie zijn. Wij hebben namelijk alleen maar 3e jaars en (pre)masters in onze commissie. Maar wat de sympocie nou écht zo leuk maakt, daarvoor moesten wij zelf ook even op onderzoek uit. De aantrekkingskracht van de sympocie werd al snel duidelijk toen wij de Oude Griekse geschiedenis van de symposia indoken. In het Oude Griekenland was een symposium namelijk een eet- en drinkgelegenheid (oké, tijdens dat eten en drinken werd er ook af en toe gediscussieerd over een bepaald onderwerp). Maar ‘symposium’ betekent dus letterlijk ‘samen drinken’. Het is bij ons tijdens de vergaderingen dan ook altijd net zo gezellig als in het Oude Griekenland!
Hopelijk tot op de symposia! Liefs, de Sympocie

Vrijwilligerscie
Lieve PAPpers,

Wij zijn de vrijwilligerscie en bestaat dit jaar uit alleen meiden! We zijn een lekkere grote commissie van elf, waarvan drie hele enthousiaste eerstejaars en de rest zijn super gezellige ouderejaars. Michelle houdt alle centjes in de gaten en is dit jaar onze penningmeester. Ysharah gaat lekker creatief bezig als onze PR en Annika moet al ons geklets proberen bij te houden in de vergaderingen als secretaris. Als voorzitter probeert Emma de boel een beetje in het gareel te houden en gelukkig hebben we nog Ryanne uit het bestuur die ons ook een handje kan helpen.
Met z’n allen gaan we dit jaar een superleuk weekend organiseren vol vrijwilligerswerk, gezelligheid en hopelijk heel veel PAP-ers die meegaan! Het is het eerste jaar dat deze commissie bestaat en dus gaan we extra creatief aan de slag om er iets heel bijzonders van te maken!
Liefs de vrijwilligerscie (Anne Fleur, Kimberly, Eline, Shirley, Ysharah, Annika, Merle, Michelle, Thirza, Emma & Ryanne)

Financie
Hoi! Wij zijn de Financie. De commissie van PAP die voornamelijk uit oud-penningmeesters bestaat. Dit zijn Ruben, Ruud en Anne. Dat is ook wel nodig aangezien de Financie de penningmeester controleert en adviseert. Daarbij is kennis van de zaken bij PAP wel handig (maar niet noodzakelijk 😉). Ook twee niet-oud-penningmeesters zitten in de commissie dit jaar: Tara en Rimke. Zij vinden het gewoon leuk om in deze commissie te zitten en om zich bezig te houden met financiën. Als laatste zijn ook Sjoerd en Rosan bij de commissie. Sjoerd als huidige penningmeester en Rosan als vice-penningmeester. We zien elkaar niet heel vaak, ongeveer 1x per maand, maar hebben het wel altijd gezellig naast dat we met serieuze zaken bezig zijn. Met z’n zessen bieden we Sjoerd helpende hand! 

Alumnicommissie
Hoi! Dit jaar zitten er maar liefst vier hele enthousiaste leden in de Alumnicommissie. Nienke is hierbij onze voorzitter, Michelle notuleert de vergaderingen en beheert het geld, Saline neemt haar PR functie uiterst serieus als oud PR-coördinator en Eveline houdt in de gaten of alles goed gaat als coördinator vanuit het bestuur. Ons doel is komend jaar om de Alumnicommissie en het alumninetwerk van PAP echt op de kaart te zetten. We willen daarom echt open kaart spelen met de opleiding, buiten de kaart om brainstormen en niet van de kaart raken met ons doel! Wij zijn er helemaal klaar voor; de kaarten voor aankomend jaar zijn geschud!

Introcie
Deze commissie organiseert het introweekend voor eerstejaars. Deze vind plaats in het begin van het collegejaar en is volledig gericht op kennismaking met elkaar en met PAP. De commissie wordt pas opgericht halverwege het jaar, zodat er dan al begonnen kan worden met de voorbereidingen van het weekend het jaar daarop.