Op vrijdag 8 mei om 13:00 zal er weer een leuke interactieve lezing voor jullie klaar staan. Mischa Wink, orthopedagoog, komt vertellen over haar methodiek en met het bijbehorende spel zal zij de lezing verzorgen. Je kunt je opgeven vanaf dinsdag 21 april om 12:00 via de website svpap.nl, deelname is geheel gratis. Mocht je onverhoopt toch niet meer kunnen vergeet je dan niet af te melden aub. Het lokaal op de Uithof wordt later bekent gemaakt.
Hieronder geeft Mischa zelf een toelichting op haar werk.
Mischa:
“Als orthopedagoog wil ik aansluiten bij de zorgbehoefte van de cliënt. Ieder kind is namelijk uniek en heeft recht op passende hulpverlening op maat waarbij samenwerking met het gezin en direct betrokkenen noodzakelijk is. De praktijk heeft een specialisme verworven op het gebied van de puberteit met speciale aandacht voor jongeren die beperkt worden in hun dagelijks functioneren door een stoornis. Vanuit de praktijk miste ik een goede methode waarmee cliënten, met of zonder beperking, konden worden voorbereid op de puberteit. Hierdoor ontstond Pubermind. Pubermind is een methodiek waarbij een spel wordt ingezet om ervaringen, ideeën en verwachtingen van de puberteit spelenderwijs te behandelen. De manier van spelen is bepalend voor het effect. Kinderen worden al spelend voorbereid op álles wat met de puberteit te maken heeft”:
Door Pubermind weet ik dat er niet echt haar groeit in mijn keel!”, Steven 14 jaar Autisme.

Mischa Wink
Orthopedagoog i.o. Orthopedagoog-Generalist
Autismedeskundige en docent


 

<iframe src=”https://docs.google.com/forms/d/1UKBhSm0KEy7BCV-sAhoXog-9g9OVYH-EX73qneFodH0/viewform?embedded=true” width=”550″ height=”500″ frameborder=”0″ marginheight=”0″ marginwidth=”0″>Bezig met laden…</iframe>