Wat doet PAP?

Voor alle studenten van Pedagogische Wetenschappen in Utrecht is PAP dé manier om naast je studie actief bezig te zijn en veel verschillende mensen te leren kennen. Hier kun je lezen wat PAP jou allemaal te bieden heeft én wat jij zelf ook kunt bijdragen!

Activiteiten
Bij PAP is er ruimte voor zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten. Er worden regelmatig uitjes georganiseerd, zoals rollerskaten of een dagje naar een pretpark. Ook organiseert PAP sportactiviteiten zoals een bubbel-voetbal toernooi of een cursus paaldansen. Daarnaast worden er een aantal keer per jaar vette themafeesten en een gala georganiseerd samen met andere verenigingen. Verder worden er ook studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd, zoals lezingen of symposia. Kijk voor al onze activiteiten op de activiteitenkalender en schrijf je bij interesse gelijk in!

Excursies
Een universitaire studie is vrij theoretisch. Om je een goed beeld te geven van het werkveld organiseert PAP allerlei excursies en lezingen. Zo hebben we de afgelopen jaren meerdere keren een jeugdgevangenis bezocht en hebben we onder andere lezingen van Centrum Seksueel Geweld en Veilig Thuis gehad. Daarnaast worden er ieder jaar ook nog een aantal symposia georganiseerd, hierbij wordt verteld over een bepaald onderwerp door meerdere sprekers. Deze studie-inhoudelijke activiteiten zijn niet alleen interessant, maar ook nog eens ontzettend gezellig!

Stamkroeg
Om je studiegenoten beter te leren kennen organiseert PAP bijna elke maand stamkroegavonden. Vaak zijn dit themaborrels. Deze borrels worden georganiseerd in onze eigen stamkroeg, de De Ouwe Dikke Dries (ODD). Hier kun je gezellig borrelen, kletsen, dansen en meer met je vrienden, mede-commissieleden en andere studiegenoten. Daarnaast is dit natuurlijk de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen!

Studiereis
Elk jaar organiseert PAP een studiereis naar een grote stad ergens in Europa. Tijdens deze reis bezoeken we pedagogische instellingen zoals een internationale school, een pedagogisch museum of een stichting gerelateerd aan ons werkveld. Daarnaast is er natuurlijk altijd tijd voor gezelligheid, het bekijken van de stad, shoppen, veel en lekker eten en uitgaan!! 

Ledenweekend
Eens per jaar organiseert PAP een ledenweekend. Met een groep van ongeveer 40 vertrekken we in de onderwijsvrije week met zijn allen naar een leuke locatie in Nederland. Het weekend is vaak gevuld met leuke activiteiten, lekker eten, leuke feestjes en bovenal heel veel lol!

Introductieweekend
Speciaal voor alle eerstejaars studenten wordt er in de eerste onderwijsmaand een introductieweekend georganiseerd. Dit weekend draait er vooral om dat je andere eerstejaars leert kennen, het bestuur van huidig verenigingsjaar leert kennen en dat je de kans krijgt om een kijkje te nemen binnen de vereniging! Deze weekenden zijn net als ons ledenweekend gevuld met leuke activiteiten, lekker eten en vooral heel veel gezelligheid! Meer info over het weekend? Klik dan hier!

PAPkamer
De PAPkamer is het bruisende hart van de vereniging. Tijdens collegeweken is de kamer open voor iedereen om even lekker uit te rusten na een college of om gewoon even gezellig een babbeltje te maken en je medestudenten beter te leren kennen. Koffie, thee, koekjes en fruit staan altijd klaar! Verder worden er regelmatig leuke kamerdiensten georganiseerd waarbij je net even wat extra’s kan scoren als lid.

Commissies
Ook jij kunt je steentje bijdragen binnen de vereniging! PAP kent diverse commissies waarin je samen met anderen leuke activiteiten kunt organiseren. Lijkt het je leuk om feesten, excursies of de studiereis te organiseren? Of heb je schrijftalent en wil je leuke stukjes schrijven voor het verenigingsblad? Commissies zijn niet alleen leerzaam, maar ook nog eens ontzettend gezellig! Lees hier meer over commissies.

Betekenis PAP
Deze vraag krijgen wij heel vaak te horen, en het antwoord is eenvoudig te geven: GEEN IDEE! Dit is al jaren onderwerp van gesprek. Het eerste bestuur heeft deze naam verzonnen zonder er een verdere betekenis aan te geven. Ook is het geen afkorting, wat veel mensen wel verwachten. Veel PAPpers komen met leuke en gekke voorstellen. Kijk hier voor een aantal mogelijkheden.