Op de valreep wordt er nog een extra studie-inhoudelijke activiteit georganiseerd! Dit keer hoef je hiervoor niet naar de Uithof of naar een organisatie, maar naar de kroeg! Ja je leest het goed, de kroeg!
Op woensdagavond 15 juni zal, voorafgaand aan de laatste stamkroeg van dit jaar, een kroegcollege worden gegeven door dr. Michèlle Bal. Zij zal komen spreken over radicalisering. Onder het genot van een biertje of frisje (gratis!) zullen we meer te weten komen over dit actuele thema.

Vanuit een achtergrond in de sociale psychologie kijkt Michèlle Bal naar de processen die een rol spelen bij radicalisering. Ze gaat in de presentatie in op de rol van gevoelens van rechtvaardigheid, en specifieker de rol van ervaren onrecht, in dit radicaliseringsproces. Hierin richt ze zich met name op hoe percepties van onrecht kunnen leiden tot een afwijzing van het mainstream-systeem en een rechtvaardiging van radicaal gedachtengoed (en terrorisme) kunnen vormen. Hierna is nog ruimte voor een discussie.

Locatie: de Stadsgenoot, Breedstraat 8
Tijd: 19.30 – 20.30 uur