In het holst van de nacht opstaan, een familielid, of kennis als taxi om naar de luchthaven te brengen en vervolgens 3 uur van tevoren aankomen op Schiphol. Afgelopen zomers was je zelfs met drie uur van tevoren niet zeker van je plek in het vliegtuig, door de enorme rijen die er stonden. De verwachting is dat er deze zomer nog meer mensen naar hun vakantiebestemming gaan vliegen. Om nou een beetje overzicht te kunnen houden in de chaos die misschien gaat komen, hebben we een aantal tips voor je die je vliegvakantie net iets makkelijker maken! 

Eentje die je misschien van mijlenver ziet aankomen, maar toch echt veel tijd en stress veroorzaakt; online inchecken van tevoren. Als je alleen met handbagage vliegt, kan je zelfs een hele rij overslaan, toch best wel ideaal! 

Een vlucht is soms best een lange zit, op een gegeven moment raak je ook wel uitgekeken op het filmaanbod dat het vliegtuig je biedt, is je boek uit en heb je genoeg kruiswoordpuzzels gemaakt. Internet staat bomvol met tips voor originele vliegtuigactiviteiten; zo kan je je alvast gaan voorbereiden op je vakantie, door een reisdagboek of een planning te maken, of verzin een bucketlist voor tijdens je vakantie. Een pak kaarten is enorm divers; daar kan je tig spelletjes mee spelen om je zoet te houden. Ga iets tekenen, of misschien heb je wel een andere hobby die je in het vliegtuig kan doen! 

Ondanks dat we als pedagogen in spé natuurlijk enorm van kinderen houden, is een huilende baby naast je tijdens een vlucht echt niet fijn. Muziek is natuurlijk een goeie oplossing, of echte oordoppen, voor als je gewoon even rust aan je hoofd wilt. Voor nog meer rust aan je hoofd zijn een nekkussen en een slaapmasker ook twee essentials om mee te nemen. Zo lig je prima, en slapen is ook nog eens de ideale tijd doder. 

Het is misschien even chaos en het kan best wat ongemakken met zich mee brengen, maar hopelijk helpen deze tips je om je vakantie wat relaxter te beginnen. En vergeet niet dat je na een aantal uurtjes vliegen op je vakantiebestemming bent en lekker kan gaan genieten in de zon!