Elk jaar gaat het weer hetzelfde, de afspraak om om 5:30 uiterlijk te vertrekken met z’n allen. Maar toch zijn we nog nooit om 5:30 vertrokken. Ook hebben we al een paar keer gehad dat we net over de grens van Duitsland waren en we toch weer terug moesten ‘ah wat stom de tent vergeten’ of ‘oh nee ik ben mijn paspoort vergeten’ of ‘jij zou toch de opladers inpakken?’. Gelukkig wonen wij tegen de Duitse grens aan, waardoor we weer snel terug naar huis konden. En als je dan eenmaal wel echt thuis weg bent, dan kan de vakantie lekker beginnen!

Zelf vind ik een heel dagje in de auto zitten vaak wel fijn. Nu zit ik zelf niet achter het stuur, omdat ik niet met een caravan durf te rijden, dus ik weet niet hoe zo’n dag is als bestuurder. Ik ga vaak lekker op de achterbank een beetje slapen, spelletjes spelen, muziek luisteren of kletsen. Tijdens de tussenstops vind ik het altijd fijn dat je even je benen kan strekken, maar vaak is het wel bloedheet op zo’n tankstation. Ik vind het dan ook zeker niet erg wanneer we weer lekker de auto in gaan met de airco aan.  

Eenmaal aangekomen op de camping is het toch altijd even doorzetten met de voortent en mijn eigen tentje opzetten. Vooral in landen zoals Italië, Spanje of Frankrijk. Je moet dan met 30 graden in de hete zon opbouwen en al je campingburen genieten vaak mee van dit moment. Toch ben ik altijd wel erg opgelucht als je na het douchen weer lekker ‘thuis’ kan komen op je campingplaats. 

Ik heb in alle jaren dat ik naar de camping ga gemerkt dat er drie verschillende Nederlandse campinggangers zijn. Zo heb je de mensen die helemaal geen woord tegen je zeggen en af en toe een knikje kunnen geven. Daarnaast heb je de mensen die altijd even ‘hallo’ of ‘eet smakelijk’ of ‘lekker weertje he!’ tegen je zeggen. En je hebt de mensen die erg graag een praatje maken. Zij willen je alle tips van de streek geven of vertellen naar welke restaurantjes je écht heen moet gaan. 

Zelf vind ik dus op autovakantie gaan naar een camping het leukste wat er is. Dit komt waarschijnlijk omdat het voor mij zo vertrouwd voelt. Ik kan me ook goed voorstellen dat je een camping helemaal niks vindt. Je hebt namelijk een stuk minder privacy dan in een hotel.

Ik hoop in ieder geval dat iedereen een hele leuke zomer zal hebben en mocht je naar een camping gaan, let dit jaar eens op of jij ook drie verschillende Nederlandse campinggangers kunt spotten!