Hallo schatjes van me! Inmiddels is het alweer mei! Ligt het aan mij (haha) of gaat 2023 echt enorm hard? Nog even en we hebben dit leerjaar alweer behaald. Hoe staat het met jullie goede voornemens? Houden jullie het nog goed vol? Of zijn jullie afgehaakt? Misschien een confronterende vraag, maar tja wel de realiteit. Bij mij gaat het in ieder geval niet heel soepeltjes. Een van mijn goede voornemens was ‘schoolwerk beter bijhouden’, nouu dat is niet helemaal het geval op het moment! Helaas!

Gelukkig heeft 2023 nog een heleboel maanden! We zijn eigenlijk ook pas in mei! Dus we hebben deze hele maand nog en dan juni, juli, augustus, september, oktober, november en december nog! Genoeg tijd nog om met een nieuw voornemen te beginnen of om hem door te zetten. Weet je wat ik nou zo heerlijk vind? De lente is weer begonnen!! En de zomer komt er straks heerlijk achteraan! Echt waar dit weer is zoveel beter dan elke dag die regen! Man, op een gegeven moment was ik er wel echt zo klaar mee!

De komst van de zomer roept voor veel mensen denk ik ook een blij gevoel op. Wat misschien voor veel minder leuk is, is het feit dat in de zomer de bikini’s en korte topjes, korte broeken uit de kast worden getrokken. Misschien is het dan nu voor jou het moment om nog even hard in de gym te zweten, dan kan je in ieder geval weer flanerend over het strand. Dus wat betreft goede voornemens.. kom op! Ga ervoor! In een paar maanden kan je echt nog wel een paar kilo’s kwijtraken!!

Nu begin ik mij toch wel echt even iets af te vragen. Gaat het eigenlijk echt perse om die paar kilo’s die je verliest voor de zomer? Na de zomer kunnen we weer heerlijk in onze winterkleren een paar kilo’s aankomen, terwijl we dan voor de zomer van 2024 hetzelfde gaan doen. Is dit eigenlijk wel hoe we het zouden moeten doen? Is het dan niet misschien veel beter om het hele jaar een iets gezondere levensstijl aan te houden, zodat we niet elke keer zoveel pieken en dalen ervaren? Eigenlijk zou dit veel beter zijn.

Het is belangrijk dat wanneer jij iets wil aanpassen in je leven, bijvoorbeeld je levensstijl, jij dit doet voor jezelf en niet voor al die mensen die dat dan perse vinden. Of van wie jij het gevoel krijgt dat ze jou dat gevoel geven. Als jij ervoor kiest iets aan te passen voor jezelf, heb je denk ik al direct een goede motivatiebron te pakken. Het is natuurlijk wel erg lekker om af en toe een motivatieboost van je medemens te krijgen!

Dusss, heb jij die motivatieboost nou echt nodig, hier krijg je hem! Gratis en voor niets! Begin vandaag nog met het aanpassen van jouw levensstijl of iets anders als jij dat wil! En nee, dan bedoel ik niet ga op rantsoen, eet alleen nog maar de hele dag sla of eet nooit meer chocolade in je leven. Ik bedoel, neem een glaasje water meer in plaats van frisdrank, neem de trap in plaats van de lift en vergeet ook zeker niet te genieten!!