Je kent de quote ‘new year, new me’ vast wel. Elk jaar heb je weer nieuwe doelen voor jezelf opgesteld. Af en toe lukt het wel om deze te behalen, maar vaak ook weer niet. Daarom dat hier beneden 10 nieuwjaarsresoluties beschreven staan, die wel haalbaar zijn: 

  1. First things first, schrijf je nieuwjaarsresoluties op. Deel je doel hierbij op in stappen. 
  2. Samen sta je sterker, dan alleen. Ga daarom brainstormen met je vrienden, familie of collega’s. Op die manier weten de mensen in je omgeving ook van je resoluties af, waardoor ze je kunnen helpen en ondersteunen.
  3. Ga milieuvriendelijker reizen, pak dus eens wat vaker de fiets of ga met de trein op vakantie.
  4. Leer een nieuwe taal. Dit kan je doen door een taalcursus te volgen, maar dit kan ook via een app op je telefoon. Onthoud hierbij ook dat je niet gelijk de taal vloeiend hoeft te kunnen, maar dat het juist een leerproces is. 
  5. Verken je eigen land. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg naar een leuke stad of een leuk dorpje. Kijk bijvoorbeeld eens op vakantieveilingen om zo ook gelijk geld te besparen. 
  6. Pak een nieuw boek of zoek een nieuwe podcast. Ga bijvoorbeeld naar de bibliotheek om daar een boek uit te kiezen of ga op Spotify op zoek naar een leuke podcast. 
  7. Ga gezonder leven. Dit staat voor veel mensen elk jaar op nummer 1, maar het lukt vaak niet om het vol te houden. Maar je hoeft niet gelijk meerdere keren per week naar de sportschool te gaan. Je kunt ook starten met het nemen van de trap in plaats van de lift of meer water drinken.
  8. Ga minder geld uitgeven. Dit is ook een streven van velen en lukt ook vaak niet. Maar ook hier zit het in de kleine dingen. Neem je eigen lunch mee naar de universiteit, in plaats van die altijd te kopen bij de Spar. Het geld dat je hiermee in je zak houdt, kun je gebruiken om bijvoorbeeld te sparen.
  9. Blijf georganiseerd. Houd een kalender bij, dit kan zowel online als op papier. De universiteit heeft veel deadlines en deze wil je als student niet missen. 
  10. Probeer iets nieuws. Ga een nieuwe sport proberen of doe iets creatiefs. Misschien kom je er nog wel achter dat je een geheim talent hebt. Of je hebt een leuke nieuwe hobby erbij. 

Kortom, wat je doel ook gaat zijn voor 2024, ga vooral genieten. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar! 😉