De 15e verjaardag van PAP wordt in de lustrummaand met een enorm goed feest gevierd. Een studie-inhoudelijke activiteit kan daarbij natuurlijk niet ontbreken! En dit is niet zomaar een studie-inhoudelijke activiteit, maar een hele speciale: een heuse workshopmiddag! Op maandag 13 maart van 13.15-17.00u zullen er sprekers komen vanuit verschillende hoeken van ons werkveld, zoals docenten van de uni, maar ook mensen die werken voor een stichting. Deze sprekers zullen elk een ander thema behandelen, waarbij de leeftijdsgroep van pubers natuurlijk centraal staat. Voorbeelden van de thema’s die aan bod komen zijn de invloed van muziek, methoden om met puberteit om te gaan, enzovoorts. Nou kunnen wij ons voorstellen dat je denkt: “Wat?! Zo veel interessante onderwerpen, ik wil meer dan 1 workshop volgen!!!” Nou, lucky you, daar is aan gedacht! De workshopmiddag zal bestaan uit meerdere rondes, zodat je je voor meerdere onderwerpen kunt inschrijven en al die informatie over verschillende thema’s rondom pubers in je op kunt nemen. Meer informatie over het inschrijven in de verschillende rondes volgt later. Nog meer goed nieuws: al deze verschillende workshops kosten je natuurlijk helemaal NIETS. Houd je enthousiasme over deze mega leuke en interessante middag nog even in toom tot in maart en dan zien we je heel graag bij deze fantastische workshopmiddag!
Inschrijven voor deze activiteit kan vanaf maandag 20 februari om 11:00 via deze link.
Ronde 1 + 2: Pubermind
In deze workshop zal de methodiek Pubermind van de praktijk van Mischa Wink centraal staan. Dit een methode waarbij spel wordt ingezet om ervaringen, ideeën en verwachtingen van de puberteit van jongeren met autisme te bespreken. De workshop over deze unieke methodiek kan je dus niet aan je voorbij laten gaan!
Ronde 1: Echtscheiding
Ongeveer 70.000 jongeren zijn jaarlijks betrokken bij een ouderlijke echtscheiding. Het scheiden van ouders kan gepaard gaan met verschillende veranderingen voor de jongeren. Welke invloed heeft een echtscheiding op pubers en hoe gaan zij hiermee om? In deze workshop zal het (misschien herkenbare?!) onderwerp echtscheiding bespreekbaar worden gemaakt.
Ronde 2: Opvoedingsondersteuning voor transnationale ouders
In deze workshop gaat junior onderzoeker aan de UU Spark van Beurden met studenten in gesprek over het aanbod aan opvoedingsondersteuning voor transnationale ouders. Ze vertelt over het onderzoeksproject Shabab van Nu, dat de gelijknamige interculturele oudertraining evalueert. In de workshop zal ook worden ingegaan op hoe onderzoek naar intercultureel leren en opvoeden kan worden vormgegeven en welke kwesties daarbij spelen.
Ronde 3: JIM-methodiek
In deze workshop zal de JIM-methodiek centraal staan. Dit is een aanpak waarbij jongeren een mentor aanwijzen die kan helpen bij de conflicten om uithuisplaatsing te voorkomen. De vertrouwenspersoon is als het ware een vertegenwoordiger voor de jongere richting ouders en professionals. Leer meer over de bijzondere JIM-methodiek tijdens de workshopmiddag!
Ronde 3+4: NO KIDDING
NO KIDDING is een maatschappelijke beweging die streeft naar de bewustwording van de ernst, omvang en de gevolgen van kindermishandeling. Verder zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn, die een kijkje zal geven in de belevingswereld van het mishandelde kind. Deze workshop wil je dus niet missen.
Ronde 4: De invloed van muziek op jongeren
Jongeren kunnen problemen ervaren op verschillende gebieden. Zij kunnen behoefte hebben aan troost en laat muziek nou net deze mogelijkheid bieden. In deze workshop zal dan ook de troostende werking van muziek centraal staan. Wil je hier meer over weten, kom dan naar de workshopmiddag!