Vertrouwenspersonen
Studievereniging PAP streeft naar een veilige omgeving, waarin iedereen zich prettig voelt. Toch kunnen er dingen gebeuren die als vervelend of onprettig worden ervaren. Studievereniging PAP vindt het belangrijk dat je in dat geval bij iemand terecht kan, waar je mee kunt praten, die meekijkt naar oplossingen en waarbij je eventueel een klacht in kan dienen. Daarom heeft Studievereniging PAP in samenwerking met de Universiteit Utrecht (UU) een beleid rondom vertrouwenspersonen en gedragscode geschreven. Hiermee hoopt Studievereniging PAP een bijdrage te leveren aan een veilige omgeving en daarvoor zichtbare vertrouwenspersonen aan te stellen. Daarnaast kun je altijd terecht bij vertrouwenspersonen van de Universiteit Utrecht. Contactgegevens van de vertrouwenspersonen van de Universiteit Utrecht en de vertrouwenscontactpersonen van PAP zijn hieronder op de pagina te vinden. Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is er voor alle PAPpers. Of je nou kort iets kwijt wil, je opzoek bent naar advies of niet weet bij wie je terecht kan, de VCP is daar! De VCP binnen een vereniging is een super mooie rol waarin je bijdraagt aan een veilige omgeving voor je medestudenten. Dit jaar mogen wij met trots zeggen dat wij twee vertrouwenscontactpersonen hebben binnen de vereniging, hier zullen zij zich kort voorstellen:Hii lieve mensen!
Ik ben Julia Larsson en ik zit nu in mijn tweede jaar van Pedagogische Wetenschappen. Als je me nog niet kent, zou je mijn gezicht kunnen hebben gezien op een van de activiteiten van de Kamercie of de Diescie en voor de eerste jaars was ik ook trots commissielid van de Introcie!
Toen ik hoorde dat er dit jaar vertrouwenscontactpersonen ingesteld werden, was ik enorm enthousiast. Ik heb zelf ervaren dat vertrouwenspersonen heel fijn waren om afgezonderd van alle organisaties etc te kunnen klagen, huilen of juist even te kletsen.
Dit wil ik ook graag bieden voor de leden van PAP. Het maakt niet uit wat er aan de hand is, je bent welkom. Ik zal een luisterend oor zijn en vanuit mijn eigen ervaringen vanuit mijn persoonlijke leven en mijn werk adviezen geven:)
Om mij te bereiken kun je mailen naar internevcp@gmail.com :)))
Liefs,
Julia
Hi allemaal!
Ik ben Sam, 23 jaar en ik ben student aan de master Kind en Jeugd Psychologie. Ik loop al best een tijdje rond op de universiteit en ben zo ook bestuurslid geweest bij PAP. Dit is alweer een hele poos geleden, dus de kans is groot dat je me niet kent :).
Ik ben VCP geworden omdat ik het ontzettend goed vind dat er sinds dit jaar VCP’s te vinden zijn binnen de vereniging. Daarnaast hoop ik anderen advies te kunnen geven, maar vooral ook een luisterend oor te kunnen bieden!
Mocht je ergens tegen aan lopen of je wil gewoon even je hart luchten, dan kun je me altijd mailen! Mijn e-mail is: externevcp@gmail.com
Liefs,
Sam
Vertrouwenspersonen ongewenst gedrag
(Oud-)studenten kunnen naar de vertrouwenspersonen ongewenst gedrag voor advies en ondersteuning. De vertrouwenspersoon ongewenst gedrag staat aan jouw zijde als melder, denkt met je mee over de mogelijkheden en begeleidt je bij het eventueel indienen van een klacht. De vertrouwenspersoon denkt ook mee over of je verdere nazorg of ondersteuning van deskundigen nodig hebt.
Als je contact opneemt krijg je een uitnodiging voor een gesprek. In dat gesprek bespreken jullie de situatie waar het om gaat, eventuele ondersteuning die je nodig hebt en hoor je meer over de mogelijkheid om van de melding een klacht te maken. Eventuele vervolgacties bij een melding worden alleen met jouw toestemming ondernomen en de gegeven informatie wordt altijd vertrouwelijk behandeld.
Vertrouwenspersonen ongewenst gedrag:
Marian Joseph en Stefan Vuurens
Vertrouwenspersoon interpersoonlijke integriteit
Als je vindt dat jouw persoonlijke integriteit geschonden is door iemand verbonden aan de Universiteit Utrecht, dan kun je een klacht indienen bij de commissie interpersoonlijke integriteit. Zij zullen jouw klacht dan onderzoeken. De commissie interpersoonlijke integriteit is neutraal en onafhankelijk.
Je kunt daarnaast ook contact opnemen met de commissie voor een oriënterend, informatief gesprek over jouw situatie, hoe de commissie te werk gaat en wat je kunt verwachten van de klachtenprocedure. Als in het gesprek blijkt dat je beter of ook geholpen kunt worden door een ander persoon dan word je in contact gebracht (bijv. leidinggevende, vertrouwenspersoon, bedrijfsmaatschappelijk werk, ombudspersoon, externe deskundige e.d.).
Sinds dit academisch jaar heeft de faculteit twee contactpersonen ongewenst gedrag: Jolien van der Graaff en Emmy Krooshof. Wie zijn ze en waarvoor kun je bij hen terecht?
Jolien en Emmy zijn sinds dit academisch jaar aanspreekpunt voor studenten of medewerkers die te maken hebben met ongewenst gedrag. Ze luisteren en verwijzen (indien gewenst) door naar de juiste professional. Maar nee, ze zijn geen ‘voorportaal’ voor bijvoorbeeld de Vertrouwenspersoon; daar kun je ook gewoon rechtstreeks naartoe. Wel denken ze met je mee – zonder een dossier op te bouwen of ergens een melding te doen.
Emmy Krooshof: Contactpersoon ongewenst gedrag studenten
Emmy Krooshof is sinds een jaar docent bij Interdisciplinaire sociale wetenschap. “Ik vind sociale veiligheid heel belangrijk. Voordat ik docent bij ISW werd, werkte ik als psycholoog. Die ervaring kan ik goed gebruiken in deze functie, verwacht ik. Ik wil er graag voor studenten zijn.”