Op donderdagochtend 3 december zullen we een bezoek brengen aan het babylab. In het Labyrint, het babylab van Pedagogiek en Onderwijskunde, wordt momenteel onderzoek gedaan naar de vroege ontwikkeling van waarneming en bewegingsmogelijkheden, naar exploratief gedrag en naar de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden, zoals de voorlopers van latere rekenvaardigheid. In het lab willen ze graag weten hoe al deze ontwikkelingen met elkaar samenhangen.

Tijdens het bezoek zullen we de technieken van EEG, eyetracking en gedrag metingen te zien krijgen. Aangezien het live meekijken met een onderzoek van een jong kind de afname erg kan storen, zullen we te zien krijgen hoe de technieken live werken op een volwassene. Welke data komt er uit deze metingen?

Het lab bevindt zich op de Uithof en het bezoek zal plaatsvinden van 10.00 – 11.30 uur. Deelname kost 1 euro. Ben je PAP-lid? Schrijf je dan in via onderstaand inschrijfformulier. Je ontvangt een mail ter bevestiging van je deelname! Geef je snel op als je meer te weten wilt komen over verschillende onderzoekstechnieken bij jonge kinderen.